Postnords avgifter - Beställa hudvård från Korea. Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Postnords avgifter & regler

Sedan 1 mars 2018 så har Postnord infört skärpt kontroll gällande paket skickade från Asien och Korea.

Postnords avgifter & regler

♥ Du måste betala moms 25% av varans värde
♥ Posthanteringsavgiften är 75kr/paket maxvärde 1500kr
♥ Ingen moms eller avgift på gåvor för max 500kr
♥ Du kan strunta i att hämta ut dina paket
♥ Om ditt paket inte kontrolleras så slipper du avgifter

Om ditt paket kontrolleras av Postnord så måste du betala 25% av varans värde i moms. Du måste även betala en posthanteringsavgift till Postnord som är 75kr för paket med värde upp till 1500kr, eller 125kr för paket med ett värde över 1500kr. Du behöver inte betala extra för pakt som är gåvor. Så här skriver Postnord på sin hemsida: “Du behöver inte betala tull och moms för en gåva som skickas från en privatperson utanför EU om det är en enstaka försändelse avsedd för dig eller din familjs personliga bruk och om försändelsens värde inte överstiger 500 kronor.”

postnords avgifter K-beauty Blogg Sverige allt om Koreansk hudvård beställa från Korea

Jag har själv ställt frågan till er på Instagram gällande Postnords avgifter. Enligt min senaste undersökning i slutet av mars 2018, så har kontrollen av paket från Korea ökat stadigt. 69% av er har fått extra avgifter på mer än hälften av era paket under mars! Några av er har t o m fått avgift på alla paket. Drygt 30% av er har bara behövt betala avgifter på hälften eller färre av era paket.

Kryphål för att slippa Postnords avgifter?

♥ Avgifterna ska inte gälla för gåvor. Om paketet är en gåva till ett värde av max 500kr så ska man inte behöva betala varken moms eller posthantringsavgift enligt Postnord själva. När mina kompisar skickat paket från Korea så har jag personligen inte behövt betala tull.

♥ Ett annat kryphål när det gäller posthantringsavgifterna är att skicka paketen via andra länder i Europa, t ex Nederländerna eller Luxemburg. Något som vissa säljare i Asien redan gör har jag hört.

♥ Du kan strunta i att hämta ut ditt paket.

Handla smart från Korea

Det enda tips jag kan ge er är att planera era inköp noggrant och handla mycket från en enda säljare. Betala allt samtidigt för att öka chanserna att produkterna levereras i ett enda paket. Gå ihop med vänner och beställ tillsammans och dela på tull. Här finns min lista på bra och pålitliga säljare i Korea. Man kan klicka på säljarna och sedan ”items for sale” för att se produkter från en specifik säjare. Läs hela min guide till smart Ebay shopping här.

Se till att dubbelkolla Postnords avgift om den känns hög. Jag har fått rapporter från er läsare om att Postnord ibland räknar fel p g a olika valutor. Om din postavgift känns hög, tveka inte att kontakta Postnord för att få reda på avsändare och varans värde innan du betalar för mycket.

Jag är OK med momsen, men den extra avgiften på 75kr/paket oavsett värdet på varan känns onödigt saftig! Håller ni med?