Bäst Koreansk primer dupe på Benefit Porefessional Bästa Primers från Korea K-beauty Blogg Sverige före och efter

Topp bästa Koreanska primers, alla hudtyper!

Nu ska vi prata Koreanska primers. Jag har testat några av de allra bästa och mest populära! Och här kommer mina topp 4 bästa tips på primers från Korea!

En primer applicerar man efter sin vanliga hudvård men innan makeup. Primern fungerar som en bas för makeup och foundation. Den jämnar ut huden, döljer porer, kontrollerar sebum, ger solskydd och får makeupen att hålla längre. Om du har problem med ojämn foundation, eller att makeupen “spricker” eller försvinner under dagen så prova en primer. Jag har testat flera Koreanska primers vid det här laget, och de är riktigt bra och så otroligt prisvärda och billiga. Jag kommer aldrig att köpa en primer för mer än 100kr igen. Här är mina bästa tips på Koreanska primers för alla hudtyper.

Topp bästa Koreanska primers, alla hudtyper Koreansk hudvård och makeup K-beauty Blogg Sverige

Tonymoly Egg Pore Silky Smooth Balm

Tonymoly Egg Pore Silky Smooth Balm kommer i ett glänsande fint guld-ägg som ser riktigt lyxigt ut på hyllan. Konsistensen på denna primer är väldigt väldigt speciell. Produkten är lite svår att få tag i. En len och mjuk vit silkig “plastig” tjock balm, men som nästan faller i bitar som potatismjöl. Fördela och värm mellan fingrarna innan du applicerar på huden. Denna primer doftar helt underbart av mild sockerkaka med en svag hint av citron. Tonymoly Egg Pore Silky Smooth Balm täcker över porer och ojämnheter. Huden blir direkt matt och jämn, en perfekt bas för makeup utan att huden känns varken uttorkad eller kladdig. Jag brukar använda Tonymoly Egg Pore Silky Smooth Balm främst i T-zonen för att täcka över porer och jämna ut huden och man kan ta ganska mycket produkt utan att det blir kladdigt. Jag rekommenderar Tonymoly Egg Pore Silky Smooth Balm till alla med förstorade porer och ojämn hud. Tonymoly Egg Pore Silky Smooth Balm är den mest unika och mest spännande primern jag testat från Korea. Produkten kostar ca 70kr med gratis frakt från Korea. Absolut värd att testa om du lider av förstorade porer.
Jag vill ha ➥

Innisfree No Sebum Blur Primer

Innisfree No Sebum Blur Primer är enligt mig en “hard core” primer för dig som använder mycket makeup och vill att den ska hålla i timmar. Konsistensen på Innisfree No Sebum Blur Primer är ordentligt tjock, trög och väldigt koncentrerad. Man får klämma ordentligt på tuben. Ljus beige färg. Något lite “silkig” krämig känsla på huden. Innisfree No Sebum Blur Primer känns inte alls tung eller fet på huden trots att den är så koncentrerad och “trög”. Frisk mint-liknande doft. Huden blir jämnare, porerna mindre framträdande och makeupen sitter bättre enligt mig. Innisfree No Sebum Blur Primer mattar ner huden men behåller ändå en naturlig lyster. Kontrollerar sebum utan att torka ut huden. Om du använder mycket makeup, eller letar efter en primer för kvällsbruk så är Innisfree No Sebum Blur Primer mitt bästa tips. Den passar de flesta hudtyper, från normal till kombinerad och fet hud, förstorade porer och även till  torr hud tycker jag om man återfuktar ordentligt innan. Även bra om din foundation har en tendens att “glida av huden”. Jag rekommenderar Innisfree No Sebum Blur Primer varmt. Den kostar ca 80kr med gratis frakt från Korea, otroligt billigt för den här kvaliten enligt mig.
Jag vill ha ➥

Aritaum Pore Master Sebum Control Primer

Aritaum Pore Master Sebum Control Primer sägs vara en perfekt dupe på dyra men ack så populära Benefit Porefessional Primer. En typisk len, mjuk och silkig silicon liknande primer som glider på huden med lätthet. Beige genomskinlig färg på denna primer. Mild hudvårdsdoft. Huden blir jämnare, mattare och porerna mindre framträdande. Makeupen håller längre med sebum kontroll utan att torka ut huden. Om du aldrig testat en primer innan så är Aritaum Pore Master Sebum Control Primer lagom på alla sätt och vis, helt perfekt att börja med tycker jag. En riktigt grym och trevlig primer enligt mig och värd varenda krona som passar de flesta hudtyper. Aritaum Pore Master Sebum Control Primer kostar ca 85kr med gratis frakt från Korea. Rekommenderas varmt av mig till normal, kombinerad, fet och torr hud. Toppen! Om du har fet hud så ta även en titt på Aritaum Pore master Sebum Control Matte Gel här.
Jag vill ha  ➥

Etude House Face Blur SPF33/PA++

Etude House Face Blur SPF33/PA++ är en fuktgivande primer med uppljusande effekt som ger huden ny fräsch lyster. 3-in-1 multi filter effekt som justerar ljuset mot huden. Konsistensen liknar en koncentrerad ljusrosa lättflytande “sol-mjölk”. Denna primer är helt olik övriga nämnda primers ovan. Huden blir inte platt matt med Etude House Face Blur SPF33/PA++, utan får härlig lyster och känns återfuktad. Produkten kan ev. användas istället för dagkräm. Mild hudvårdsdoft. Jag rekommenderar Etude House Face Blur SPF33/PA++ till normal och torr hud, och till trött glåmig hud som tappat lystern och till mogen hud. Detta är primern för dig som vill få ny lyster och bättre hållbarhet på din makeup, men samtidigt återfukta huden och få en naturlig finish med glow. Etude House Face Blur SPF33/PA++ innehåller även solskydd vilket är ett stort plus. En multi-produkt som ger en fin bas för makeup. Etude House Face Blur SPF33/PA++  kostar ca 110kr med gratis frakt från Korea. Riktigt nice är den!
Jag vill ha  ➥

Topp bästa Koreanska primers, alla hudtyper Koreansk hudvård och makeup K-beauty Blogg Sverige

Bäst Koreansk primer dupe på Benefit Porefessional Bästa Primers från Korea K-beauty Blogg Sverige före och efter

Jag upplever att min hud ser jämnare ut med en primer. Min foundation ser bättre ut och makeupen håller längre. Ovan en bild med och utan primer. Till vänster utan primer och till höger använder jag här Tonymoly Egg Pore Silky Smooth Balm.

Vad vill du få ut av din primer? Täcka över porer? Sebum kontroll? Sudda ut ojämnheter? Få ny lyster och bättre hållbarhet på din makeup? Kommentera gärna och dela med dig…

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

2 reaktioner till “Topp bästa Koreanska primers, alla hudtyper!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »