Koreansk makeup look VS Europeisk makeup smink från Korea K-beauty Blogg Sverige

Koreansk makeup look

Så vad är egentligen skillnaden mellan Koreansk makeup VS Europeisk makeup? Det tänkte jag berätta mer om idag.

Den största skillnaden mellan Koreansk VS Europeisk makeup och hur man sminkar sig är nog själva tankesättet. I Europa har vi en tendens att täcka över huden och börja med en “blank canvas”. I Korea däremot står huden i fokus och därmed är hudvårdsrutinen prio 1. Med en frisk jämn hud behöver man nämligen inte täcka över en massa skavanker. Håller ni med?

Koreansk makeup är ofta minimalistisk med huden i fokus. Tänk ungdomligt, naturligt och daggfriskt. Koreanerna strävar efter så ljus och jämn hud som möjligt med frisk lyster. Helst ska huden vara helt utan porer och likna porslin. Kanske har ni hört talas om “glass skin” förut? Gradient lips är ett signum för Koreansk makeup. Det betyder att man applicerar mest färg i mitten av läpparna för att tona ut mot kanterna, inga starka linjer och inga läppennor. Blush / rouge på kinderna förhöjer den ungdomliga daggfriska looken, och här kan man med fördel använda en krämig blush för naturligt resultat med lyster. När det kommer till ögonbrynen så fyller man diskret i brynens naturliga form och färg, gärna som en rak horisontell linje över ögat. Pricken över i är förstås mascara. Ett lager tunna fina separerade fransar med böj, inga tjocka fake lashes här inte. Viola! Den Koreanska looken är fulländad.

Koreansk makeup look

Koreansk makeup look VS Europeisk makeup smink från Korea K-beauty Blogg Sverige
Koreansk makeup look VS Europeisk makeup smink från Korea K-beauty Blogg Sverige

Till min Koreanska look har jag endast använt 4st makeup produkter. En full coverage cushion foundation, en krämig blush/lip gloss duo, ögonbrynspenna och mascara. Alla dessa Koreanska produkter är otroligt prisvärda och kostar bara mellan 25-100kr/st. Och denna look går snabbt att göra.
Missha Magic Cushion Cover ➥
Tonymoly Panda’s Dream Dual Lip & Cheek ➥
Etude House Drawing Eye Brow ➥
Tonymoly Panda’s Dream Smudge Out Mascara Volume ➥

Vad tycker ni om den Koreanska makeup looken, fräsch eller konstig? Kommentera gärna!

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »