Koreansk hudvårdsrutin för känslig hud acne problemhud rödhet rosacea Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Koreansk hudvårdsrutin för känslig hud

Idag tipsar jag om Koreansk hudvård för känslig hud. Om du lider av rosacea eller lätt får röd irriterad hud som kliar, då har jag tips på riktigt mild & lugnande hudvård från Korea, perfekt för känslig hud.

Det finns ett par Koreanska märken som jag alltid tipsar om när vänner med känslig hud behöver hudvårdstips. Och det är Benton, Klairs och Mizon. Just Benton och Klairs tycker jag är väldigt bra på det här med skonsamma produkter som är fria från tillsatser. Jag skulle säga att i stort sätt alla deras produkter passar känslig hud, rosacea, irriterad, röd eller kliande problemhud. Mizon är en av de bästa på snigelprodukter enligt mig. Och just snigelprodukter är så otroligt milda och skonsamma mot huden, men samtidigt naturligt läkande, återfuktande och lugnande. Helt perfekt för känsliga hudtyper. Läs mer om mina top 3 bästa snigelkrämer här.

Om du ofta blir röd, har acne eller inflammerad hud, eller ofta reagerar på hudvård, då kommer här en mild och återfuktande Koreansk hudvårdsrutin som inte irriterar huden. Alla hudvårdsprodukter är dessutom lätta och täpper inte igen porerna. Idealiska för normal och kombinerad till fet och känslig hud.

Koreansk hudvårdsrutin för känslig hud

Koreansk hudvårdsrutin för känslig hud acne problemhud rödhet rosacea Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige
Innisfree The Minimum line för känslig hud, problem hud, irriterad hud och rödhet K-beauty Sverige Blogg

Nature Republic Aloe Vera Foam Cleanser formar ett krämigt skum och rengör skonsamt huden utan att torka ut, så otroligt prisvärd för runt 60kr. Innisfree The Minimum linjen är en otroligt skonsam och mild hudvårdslinje särskilt framtagen för känslig hud. Värd att titta närmare på eftersom det finns både rengöring, toner, serum, ansiktskräm och SPF för känslig hud och alla produkter kostar under 100kr/st, se bild ovan. Mizon Snail Recovery Gel Cream är en gammal Korea klassiker som brukade kosta 45-50kr på Ebay förut. Kika i de stora Koreanska webbshopparna för att koma ner i pris. Mizon Snail Recovery Gel Cream är en lugnande och läkande lätt fuktig genomskinlig gel med hela 74% snigelsekret filtrat. Om du tycker att sniglar verkar lite läskiga så testa istället Benton Aloe Propolis Soothing Gel. En stor tub på 100ml med svalkande och återfuktande Aloe Vera & propolis gel. Anti-bakteriell, anti-inflammatorisk och lugnande. En gel utan parfym perfekt framtagen för känslig hud, acne benägen hud, problemhud och rödhet. Kostar ca 120kr. Och sist men inte minst, Klairs sheet masks! Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask är en gammal favorit. Kika även på lite nyare Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask som är grymt bra den med.

Nature Republic Aloe Vera Foam Cleanser | Sök bästa pris
Innisfree The Minimum Ampoule Essence | Sök bästa pris
Mizon Snail Recovery Gel Cream | Sök bästa pris
Benton Aloe Propolis Soothing Gel | Sök bästa pris
Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask | Sök bästa pris
Klairs Midnight Blue Calming Cream | Sök bästa pris

Klairs Midnight Blue Calming Cream lugnande ansiktskräm känslig hud rödhet rosacea irriterad hud Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Om du behöver punktbehandla röda, irriterade områden så är Klairs Midnight Blue Calming Cream ett bra alternativ. Särskilt framtagen för att lugna stressad hud och dämpa rödhet. Kan även användas efter kosmetiska behandlingar på salong, eller på solskadad röd hud. Klairs Midnight Blue Calming Cream får sin blåa färg från Guaiazulene, en kraftfull lugnande ingrediens som utvinns från kamomill olja, så inga tillsatta färgämnen. Krämen kan användas på röda områden eller i hela ansiktet som en vanlig ansiktskräm. Kostar runt 220kr för en burk på 30ml. Finns även i mer prisvärd tub på 60ml för 270kr. Se länk ovan.

Har du några fler tips för känslig hud, rosacea och röd irriterad problemhud som kliar? Dela gärna med dig i kommentarerna och tipsa.

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »