Koreansk hudvård systrar som testar K-beauty Blogg Sverige

Ledig vecka i K-beauty Blogg

Denna veckan tar jag och K-beauty Blogg lite ledigt eftersom min familj hälsar på mig i Spanien just nu…

Hej hörni. Hoppas ni hade en trevlig helg allihop. Nu har min älskade syster och mamma äntligen kommit ner till oss Spanien så vi njuter för fullt av kvalitets-tid, mysiga middagar, strand, shopping och K-beauty förstås. Jag kommer att vara mycket med min familj den här veckan så inga K-beauty recensioner tyvärr, men vi ses på Instagram så klart: @k_beauty_europe

K-beauty Blogg Sverige allt om Koreansk hudvård & makeup Tonymoly Petit Bunny Gloss Bar från Korea

Minns ni föresten “pinkbunny”? Jag har tyvärr lyckats slarva bort hen här nere i Spanien vilket var tråkigt eftersom produkten var i stort sätt ny och inte alls så mycket använd. Men en kväll förra veckan så kom min kille hem med en liten påse från Primor. Och gissa om jag blev glad när jag såg vad han hade köpt till mig? En ny Tonymoly kanin! Helt sjukt att han ens tänkte på det, hittade rätt butik och dessutom köpte en bra nyans som passar mig hur fint som helst. Jag hade tidigare Tonymoly Petit Bunny Gloss Bar #01 Juicy Strawberry (den lilla surisen till vänster) och nu har jag fått #05 Juicy Peach (lite gladare till höger). Fin kille jag har va, naaw!

Ha en underbar vecka alla ♥

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

6 reaktioner till “Ledig vecka i K-beauty Blogg”

 1. Hej! har du några erfarenheter av A-vitaminsyra? Det säljs ju som medicin och inte kosmetika så det man brukar få är A-vitamin under olika namn som ska “ombildas” till a-vitaminsyra i huden – men det har jag läst så mycket om att jag förstått att det blir en mycket liten påverkan. Hursomhelst, jag har nu en kräm från en utländskt apotek. Den kombinerar jag med mina (mycket gosigare) koreanska produkter. Ingen aning om vad som passar med vad. Jag får se vart det barkar. Men har du använt det?

  1. Hej Charlotte,
   Jag antar att du syftar på Retin-A, Retinol och liknande produkter?
   Nej, jag har inga erfarenheter av A-vitamin syra i min egen hudvårdsrutin – än.
   Men jag har ögonen på A-vitamin då jag själv fyller 40 i år, och jag kommer absolut att testa framöver!
   Det jag vet om t ex Retin-A är att man ska vara väldigt försiktig, särskilt i början,
   sedan kan man öka på något… Så ta det lugnt!
   Här är några produkter från Korea som innehåller retinol:
   Amarté EyeConic Eye Cream
   Amarté Wonder Cream

   Ha en fin söndag <3

   1. Hej!
    Ja, man fjällar som bara den så här i början!
    Men: viktigt att göra skillnad mellan a-vitamin-syra (ofta under namnet Retin-A eller Tretinoin), som har effekt, och a-vitamin (Retinol), som har svag effekt och som finns i många “vanliga” märken (Exuviance, Paula’s Choice mm).
    Det är rörigt, men till slut fattade jag. Till råga på allt måste man hålla reda på att man inte istället får tag i isotretinoin, som är detsamma som Roaccutan mot akne, och alltså fosterskadande och annat otäckt…! helt annan produkt alltså.
    Mycket forskande blir det, men vad gör man inte för att slippa vara rynkig och finnig på samma gång, he he.

    1. Hej Charlotte, ja men precis jag har också läst att det ska vara just Retin-A som är effektivast och ger synbar skillnad på huden! Men vet du om retin A går att få tag på här i Spanien? Jag har googlat en del men inte hittat mycket med just retin-A när det kommer till K-beauty… Vilken sort tänkte du prova/har provat? Vet att det är receptbelagt i flera länder men känns lite mer liberalt runt medelhavet, vet inte om det stämmer dock…
     🙂

     1. I USA kallas det oftast Retin-A och det är därför man lätt kan tro att det är samma sak som retinol. Prova att fråga efter tretinoin, det gjorde min kompis på ett turkiskt apotek. (60 kr tuben`, så man får pengar över till k-beauty som tur är.)
      Tyvärr hade de bara den starkaste sorten och precis som du skrev ska man ta det försiktigt och trappa upp från den svagaste. Eftersom jag först bara smorde in mig helt glatt med den starkaste så fick jag fjäll i drivor, superpeeling men nog inte så bra i längden. Sen några dagar blandar jag tretinoinet med Mizon dagkräm med hyaluronsyra och smörjer lite försiktigare med den till natten. Men känner mig jättetorr faktiskt, man får nog fukta mycket. Lägger arkmask, känns bra. (En god vän var i Korea på konferens och kom hem med sex st tiopack olika sorters arkmasker till mig som överraskning, vilken lycka!!)
      Det skulle faktiskt förvåna mig om du inte kunde lägga vantarna på tretinoin i Spanien. Fast kanske heter det något helt annat där? Lycka till!

     2. Tack Charlotte,
      Jag ska höra mig för, om det kostar 6-10 euros så kan man ju alltid testa 🙂
      Skriv gärna framåt hur det går att blanda tretinoin med K-beauty,
      Jag har sett fina resultat på youtube med Retin-A, man kan alltid hoppas!
      Ha en finfin dag
      <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »