Topp 3 bästa Koreansk hudvård för torr hud koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Topp 3 bästa Koreansk hudvård för vinter torr hud

På vintern är huden ofta trött, glåmig fnasig och torr. Inte ens din foundation ser bra ut längre. Känner du igen dig? Här kommer räddningen: Bästa Koreanska hudvård för vinter torr hud!

Du kanske inte har lust att köpa på dig en helt ny hudvårdsrutin bara för att det råkar vara vinter? Då kan du maxa din nuvarande hudvård med 3 enkla produkter som verkligen gör skillnad för vinter torr hud. Jag har hittat ett par riktigt bra djupvårdande produkter som hjälper min extremt torra och fnasiga vinter hud. Om din hud är trött glåmig hud och utan liv och lyster. Eller om din vanliga foundation helt plötsligt inte ser bra ut längre, då har du räddningen här. Mina allra bästa tips för vinter torr och fnasig hud som behöver extra näring och omsorg.

Topp 3 bästa Koreansk hudvård för torr hud koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Topp bästa Koreansk hudvård vinter torr hud

Ansikts skrubb / facial scrub
En bra ansikts skrubb / facial scrub är ett måste för att få bort alla döda hudceller och stimulera hudens cirkulation. Om din foundation plötsligt lägger sig ovanpå huden och framhäver porer och torrhet, så börja med en rejäl skrubb. Skrubben hjälper även huden att tillgodogöra sig hudvårdsprodukter bättre. Jag rekommenderar Skinfood Black Sugar Mask Wash Off som doftar söt citrus eller Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish som har en vuxen SPA doft av härliga medicinska örter. Båda är sockerbaserade skrubbar med rejält riv. Tillsätt vatten för skonsammare exfoliering. Använd ca 2-3ggr/v.

Sheet mask
Koreanska sheet masks är alltid ett måste i min hudvårdsrutin men särskilt viktigt nu under den kalla torra vintern. Använd gärna 2 ggr/vecka eller mer. Mina absoluta favoriter för torr fnasig hud som behöver näring och omsorg är Polatam Pure Cream Mask Firming Radiance, en krämig mild omfamnande sheet mask. Blithe Blue Zone Marine Intensive Mask Abalone som är en otroligt fräsch och svalkande sheet mask som återfuktar huden på djupet. Och även Klairs Rich Moist Soothing Mask som är ordentlig högkvalitativ och rejäl sheet mask som återfuktar huden på djupet och passar även känslig hud. Fler tips på grymma sheet masks hittar du i min Best of Beauty Sheet masks special här.

Sleeping mask / Natt mask
En sleeping mask appliceras sist i din hudvårdsrutin på kvällen för extra näring. Applicera alltså produkten ovanpå din nattkräm. En sleeping mask “låser in” din övriga hudvård över natten och maximerar effekten. Denna vinter har jag hittat en ny favorit sleeping mask, nämligen Hanyul Brown Pine Leaves Sleeping Mask. Det är en krämig men fräsch sleeping mask som inte känns alltför tung och kladdig på huden. Tänk en lättare form av bodybutter för ansiktet. Anti-age effekt och den gör verkligen skillnad på vinter torr hud som genast känns mjukare och mer återfuktad. Grön mild doft. Maxa din vanliga hudvård genom att applicera Hanyul Brown Pine Leaves Sleeping Mask sist i din hudvårds rutin på kvällen. Låt verka över natten. Kan användas vid behov eller varje kväll. Annars är förstås Laneige Water Sleeping Mask en välbeprövad klassiker, och en lättare variant på sleeping mask.

Om du lider av torr och fnasig hud så är exfoliering steg 1. Genom att ta bort döda hudceller så kan huden tillgodogöra sig hudvården mycket bättre!

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

2 reaktioner till “Topp 3 bästa Koreansk hudvård för vinter torr hud”

  1. Är det inte skonsammare för huden att exfoliera med syror? Kan man använda skrubb med korn även om man har med syraprodukter i sin rutin?

    1. Hej Charlotte, jag tror inte man ska blanda för mycket, annars kanske huden blir FÖR exfolierad 🙂 Syror är bra men passar inte alltid känslig hud, hur skonsamma de är beror på produkten. Ibland svider det, blir rött och irriterat med syra-produkter om man är känslig. En gammal hederlig skrubb är mitt bästa tips då man själv kan bestämma hur mycket riv man vill ha 🙂 Jag gillar känslan av att “skrubba bort” döda hudceller. Men absolut har du rätt i att syror är bra att exfoliera med! Jag känner dock att jag vill testa fler sådanna produkter innan jag rekommenderar dem i bloggen..
      En skonsam variant på mild exfoliering med naturliga enzymer är Too Cool For Schools Pumpkin Sleeping Mask, den är jättetrevlig utan att svida och funkar bra efter skrubb
      <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »