Top bästa koreanska hudvårdsprodukter för hyperpigmentering & pigmentfläckar. Koreansk hudvård K-beauty Sverige

Top bästa koreanska hudvårdsprodukter för hyperpigmentering & pigmentfläckar

En läsare frågade mig här om veckan om tips på bra koreansk hudvård som behandlar hyperpigmentering & pigmentfläckar. Tänkte därför skriva lite mer om det nu inför sommaren.

Jag hittar inte namnet på dig som frågade om hyperpigmentering, men om du läser det här, skriv gärna till mig så att jag kan credda dig. Nu är sommaren snart här och med solen kan man lätt få ökad pigmentering och pigmentfläckar. Se till att skydda dig från solen som är den största boven till pigmentering och för tidigt åldrande. Man kan även få pigmentfläckar vid hormonella rubbningar och graviditet. Här kommer tips på koreansk hudvård som behandlar just hyperpigmentering & pigmentfläckar.

Top bästa koreanska hudvårdsprodukter för hyperpigmentering & pigmentfläckar. Koreansk hudvård K-beauty Sverige

Koreanska hudvårdsprodukter som behandlar hyperpigmentering, pigmentfläckar, mörka blemmor och åldersfläckar kallas ofta för “brightening” eller “whitening”. Det betyder absolut inte att man kommer att se ut som ett spöke eller att huden blir förstörd. Whitening i Korea betyder snarare ny lyster och jämnare hudton, inte att man bleker sönder huden med starka frätande blekmedel som många tror. Produkterna är skonsamma och känns precis som vilken annan hudvårdsprodukt som helst. Produkterna fungerar ofta bra även mot rynkor, linjer, acne, acne ärr och liknande.

Tips på Koreansk hudvård för hyperpigmentering och pigmentfläckar

C-vitamin serum

Koreanska C-vitamin serum är exfolierande och bidrar därför till en jämnare hudton och minskade pigmentfläckar, läker även acne ärr och behandlar rynkor. Eftersom man med hjälp av de naturliga syrorna från C-vitaminet tar bort döda hudceller så kommer det hela tiden fram ny frisk hud med lyster. Mina bästa tips på välbeprövade, populära och grymt bra koreanska C-vitamin serum är t ex:
OST Vitamin C20 (koncentrerat ej för känslig hud)
♥ Wishtrend Pure Vitamin C21.5 Advanced Serum
♥ Klairs Freshly Juiced Vitamin C Serum (Även för känslig hud)

Solskydd

Många av våra pigmentfläckar och åldersfläckar som man börjar se först efter 30 kommer av för mycket solande när vi var yngre. Genom att ta hand om sin hud och skydda sig från solens skadliga strålar minskar man uppkomsten av åldersfläckar i högre grad, samt hindrar att fler bildas om man redan är över 30. Glöm inte heller att smörja in ovansidan på händerna. Det finns jättebra solkrämer från Korea som knappt känns alls på huden och vissa torkar helt matta, vilket betyder en perfekt bas för makeup och foundation. Mina tips på ritktigt bra koreanska solkrämer för ansiktet är t ex :
Missha All-around Safe Block Essence Sun Milk SPF50 PA+++
Innisfree Perfect UV Protection Cream Long Lasting SPF50+
♥ Innisfree Eco Safety Perfect Sunblock

Etude House Sunprise Mild Airy Finish SPF 50+ PA+++

Koreanska ansiktskrämer & övriga produkter som behandlar hyperpigmentering

Det finns en hel uppsjö av “brightening” och “whitening” hudvårdsprodukter från Korea som hjälper till att bleka åldersfläckar, mörka blemmor och pigmentering i din dagliga hudvårdsrutin. Niacinamide och arbutin är två vanliga ingredienser som behandlar hyperpigmentering. Här är några mina tips på några av de mest populära och grymt bra koreanska produkter som faktiskt hjälper:
It’s Skin Power 10 Formula VC Effector (serum)
Secretkey Snow White Cream
♥ Tony Moly Panda’s Dream White Magic Cream (min recension här)
♥ Sulwhasoo Snowise EX Brightening serien
♥ Mizon Good Night White Sleeping Mask

Överdriv inte med C-vitamin serum. Koreanska hudvårdsprodukter är ofta koncentrerade och effektiva. Lagom är alltid bäst.

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

2 reaktioner till “Top bästa koreanska hudvårdsprodukter för hyperpigmentering & pigmentfläckar”

 1. Hej! Jag undrar hur c-vitamin-syran klassifieras? Är det en AHA-syra? Är det dumt att använda ett sånt serum (jag har köpt det från Klairs) tillsammans med AHA- eller BHA-syra? Hjälp! Min hud har tidigare reagerat negativt på en AHA-toner.

  Du skriver även att man inte ska överdriva, vad är då att överdriva? Hur ofta bör man utsätta huden för c-vitamin?

  Tack! /Emma

  1. Hej Emma,
   Jag vill bara säga att jag är absolut ingen expert eller hudterapeut. Men jag läste på på Skincitys hemsida om AHA syror och Citronsyra verkar klassas som AHA / BHA. Jag har även uppfattat att man inte ska använda C-vitamin serum på morgonen, endast på kvällen. Samt att huden kan bli extra solkänslig, så undvik att pressa i solen om du använder C-vitamin serum. Just Klairs C-vitamin serum är en mild variant som även passar för känslig hud, så jag är ganska säker på att ett par droppar varje kväll är hel OK. Min syster har använt starkare C-vitamin serum i 1 år nu med fina resultat, hon kör 2-3 droppar/kväll.

   Med att överdriva menar jag att jag själv tog hela pipetten full av OST C-vitamin serum som är högt koncentrerat, vilket resulterade i att min hud stramade. Om du har väldigt känslig hud så prova dig fram med ett par droppar. Men jag tror inte du behöver vara orolig med Klairs, kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »