Koreanska pore strips nose strip förstorade porer pormaskar blackheads Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Koreanska pore strips mot porer & pormaskar

Idag handlar det om Koreanska pore strips. Ett slags klistermärke som drar med sig pormaskar / blackheads och orenheter. Men fungerar det verkligen?

Jag får en hel del frågor från er läsare om tips på Koreanska produkter mot förstorade porer och pormaskar / blackheads. Vissa av oss har helt enkelt större och mer framträdande porer än andra. Jag tror det bästa är att kombinera riviga skrubbmasker med renande lermasker och kemisk peeling. Samt även att använda hudvårdsprodukter med syror t ex BHA som löser upp orenheter och tilltäppta porer. Det i kombination med porsammandragande hudvård borde ge maximal effekt.

Sen har vi ju det här med pore strips / nose strips. Ett slags quick fix som liknar ett klistermärke som bokstavligt talat drar bort pormaskar och blackheads på bara nån minut. Smärtsamt men ger förhoppningsvis snabba resultat! Men fungerar verkligen dessa pore strips och nose packs? Jag har testat ett par olika Koreanska varianter som jag tänkte berätta mer om här idag.

Koreanska pore strips förstorade porer pormaskar blackheads Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Innan du testar nose strips så finns det några saker att tänka på. Ett bra tips är att alltid öppna upp porerna ordentligt innan behandling för att maximera resultatet. Ta en varm dusch eller ett långt bad, eller ånga ansiktet med kokhett vatten i handfatet i 5-10 minuer innan applicering. Se till att blöta huden överallt så att “klistermärket” fastar ordentligt. En nose strip fastar oftast direkt vilket gör att man endast har en enda chans på sig att placera masken rätt. Låt stelna i ca 10-15 minuter, dra därefter bort masken från det behandlade området. Det kan vara väldigt smärtsamt att dra bort nose strips från huden tycker jag, men förhoppningsvis så har du fått med dig en hel del pormaskar och blackheads. Glöm inte att stänga porerna efter behandling, t ex med ett ansiktsvatten eller porsammandragande produkter. Nedan några av de nose strips jag själv testat med varierande resultat.

Tonymoly Tako Pore One Shot Nose Pack

Recension Tonymoly Tako Pore One Shot Nose Pack från Korea Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Jag gillar verkligen den bubblande lermasken i samma linje som heter
Tonymoly Tako Pore Bubble Pore Pack, men näs-masken var tyvärr inte den bästa jag provat. Förpacknigen är sjukt söt dock. Masken doftar varken gott eller illa, och det är bara en svag doft. Applicera som ett klistermärke på blöt hud och låt masken torka. Tonymoly Tako Pore One Shot Nose Pack jobbar mot en överproduktion av talg / sebum, rengör och minimerar porerna. Innehåller bl a taurin och salt från döda havet. Masken fastar riktigt bra mot huden. Tonymoly Tako Pore One Shot Nose Pack gör dock sjukt ont att dra bort från huden, och jag tyckte inte att tillräckligt många pormaskar följde med tyvärr. Se till att öppna upp porerna och blöta huden ordentligt innan applicering för bästa resultat. Jag gillar att masken behandlar hela T-zonen. Dock är smärtan på gränsen och inget för känslig hud. Se hela min recension här. Tonymoly Tako Pore One Shot Nose Pack fick 3/5 i betyg av mig.
Sök bästa pris på Ebay ➥

Holika Holika Pig Nose Clear Blackhead 3-Step Kit

Recension Holika Holika Pig Nose Clear Blackhead 3-Step Kit näs mask nose strip pormaskar Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

En Korea klassiker med sjukt rolig och färglad förpackning. Holika Holika Pig Nose Clear Blackhead 3-Step Kit är en slags 3-stegs raket som först öppnar upp porerna, sedan drar ut pormaskar och blackheads och därefter stänger porerna. Man får alltså 3 näsmasker i en förpackning, några med uppfriskande doft, några doftlösa. Ärligt talat så är det ganska mycket jobb med 3 separata näs-masker för relativt liten effekt även om idén är bra. Jag tycker att maskerna kunda ha varit större och täckt mer av huden ut mot kinderna. Visst försvinner en del promaskar, men långt ifrån alla. Jag och min syster har testat Holika Holika Pig Nose Clear Blackhead 3-Step Kit som fick 4/5 vår recension här. Otroligt billiga nose strips om inte annat eftersom de kostar ca 10kr/st. Fina och roliga att ge bort i present.
Sök bästa pris på Ebay ➥

Tonymoly Egg Pore Nose Pack Package

Recension Tonymoly Egg Pore Nose Pack Package näs mask strip från Korea pormaskar blackheads Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Den billigaste av alla dessa pore strips men enligt mig en av de bästa. Tonymoly Egg Pore Nose Pack Package doftar rent åt citron och mentol. Applicera masken på fuktig hud likt ett klistermärke. Masken fastar direkt och går inte att flytta på, så var noggrann med placeringen. Låt stelna och torka i ca 10-15 minuter. Tonymoly Egg Pore Nose Pack Package fastar ordentligt mot huden och får verkligen med sig en hel del pormaskar. Applicera näs-masken på ordentligt blöt hud, och öppna gärna upp porerna innan applicering, t ex med ett varmt ångande bad. Masken gör rejält ont att dra bort, men den ger resultat! Inget för dig som är känslig för smärta dock. Otroligt billig och prisvärd nose strip då 7-pack brukar kosta runt 30-40kr, dvs ca 5kr/mask. Den täcker näsan men inte mycket mer. Se mina resultat här. Denna nose strip rekommenderas av mig.
Sök bästa pris på Ebay ➥

Caolion Pore T-zone Strip

Recension Caolion Pore T-zone Strip näs mask nose strip pormaskar blackheads Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

OK jag erkänner, det var lite av ett fiasko när jag skulle testa och recensera denna Koreanska näs-mask. Kanske såg ni min insta story på Instagram? Jag råkade nämligen sätta masken upp och ner. Ett tips är att läsa instruktionerna innan ni sätter igång. Ingen direkt doft och denna T-zone strip fastar bra mot huden. Se till att öppna upp porerna ordentligt innan med varmt vatten och applicera masken på riktigt blöt hud. Eftersom jag försökte ta bort masken och vända på den i början av behandlingen så fick jag tyvärr inte ut full potential. Men jag kände ändå att den fastat bra mot huden när jag drog bort masken. Denna näs-mask mot porer är stor och generös i storleken och behandlar hela T-zonen inklusive kinderna, om man sätter den åt rätt håll det vill säga. Masken innehåller bl a renande och lugnande Centella Asiatica och motverkar tilltäppta porer och en överproduktion av talg. Säljs bl a på Sephora.
Sök bästa pris på Ebay➥

Kocostar Camouflage Nose Mask

Kocostar Camouflage Outdoor Nose Mask näsmask nose strip Koreansk hudvård K-beauty Sverige

Som ni kanske såg i min tidigare recension så är Kocostar Camouflage Nose Mask den sämsta nose strip jag testat hittills och jag rekommenderar den tyvärr inte till någon. Svag mild hudvårdsdoft och masken fungerar som ett klistermärke som placeras över näsan. Se till att huden är ordentligt blöt innan applicering så att näs-masken verkligen fastnar. Det gjorde lite ont att dra bort masken och hälften av limmet satt kvar på näsan. Det slutade med att jag fick skrubba näsan så huden blev alldeles röd för att få bort allt lim. Läs hela min recension på Kocostar Camouflage Nose Mask här. Håll er borta från denna nose strip säger jag, det finns bättre varianter.
Sök bästa pris på Ebay ➥

Sk nose strips kan vara väldigt smärtsamma att dra bort från huden, och resultatet varierar mycket mellan maskerna.

Så vad tycker ni, fungerar nose strips eller ej? Jag tvivlar på att smärtan och den brutala behandlingen kan vara bra för huden i längden. Men gör du rätt och öppnar upp porerna innan behandling så har näs-maskerna absolut potential. Vissa fungerar bättre än andra. Om du är sugen på att prova en Koreansk nose strip så är min personliga favorit Tonymoly Egg Pore Nose Pack Package. Den är så otroligt billig, går snabbt och får med sig en hel del pormaskar! Se mina resulat nedan (ursäkta en äcklig bild).

FIRST IMPRESSION recension TonyMoly Egg Pore Nose Pack Package näs mask porer pormaskar acne koreansk hudvård K-beauty Sverige

Har du testat någon Koreansk nose strip som verligen fungerar? Tipsa gärna i kommentarerna.

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »