Basic Koreansk hudvårdsrutin x 4 produkter alla hudtyper Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Koreansk hudvårdsrutin. 4 produkter som passar alla hudtyper.

Är du nybörjare på det här med K-beauty? Känner du dig osäker och förvirrad? Var börjar man, och vad ska man egentligen köpa?

Hej hörni, hoppas ni mår bra och att helgen var nice. Det är bara så skönt att det är vår nu tycker jag, även om det fortfarande är kallt. Min kompis fyllde 40 för ett tag sen och idag tänkte jag dela med mig av de Koreanska produkter jag köpte till henne. En basic mini Koreansk hudvårdsrutin som passar de flesta hudtyper, och som inte är inriktad på några särskilda behov eller problem. En bra start rutin med andra ord!

Jag får ofta frågan av er som är nyfikna på K-beauty:
-Vad ska jag köpa? Var börjar jag? Vad behöver jag?

Mitt svar är alltid att börja långsamt och sedan lägga till produkter efter hand. Risken är annars att du får reaktioner i huden om du går från ingen hudvårdsrutin till en full 10-stegs koreansk hudvårdsrutin. Dessutom är det svårt att veta vilka hudvårdsprodukter som fungerar och inte fungerar om du testar 10 nya produkter samtidigt. Det kan vara lagom att börja med rengöring, serum och en ansiktskräm, och sedan lägga till fler produkter efter hand. När du kommit igång kanske du märker att din hud behöver tjockare och mer närande produkter, eller lättare återfuktande produkter som absorberas snabbt. Då kan du anpassa din hudvårdsrutin ytterligare. Dessutom kan hudens behov variera med årstider, hormoner och andra orsaker.

Basic Koreansk hudvårdsrutin x 4 produkter alla hudtyper Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

När min kompis fyllde år så gav jag henne ett paket fyllt med härlig Koreansk hudvård. Eftersom hon inte hade några särskilda preferenser och har bra normal hud, så valde jag “lagom” produkter som passar de flesta hudtyper. En perfekt mini start rutin för dig som vill prova på det här med K-beauty. Mer information om alla produkterna nedan.

Basic Koreansk hudvårdsrutin
x 4 produkter

Steg 1 Rengöring

Innisfree Green Tea Cleansing Foam skummande rengöring från Korea koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Innisfree Green Tea Cleansing Foam
En skummande vattenbaserad rengöring är en bra start på en hudvårdsrutin. Innisfree Green Tea Cleansing Foam är skonsam men effektiv och uppfriskande. Passar alla hudtyper även känslig hud. Kostar ca 90kr / 150ml. Lägg efter hand till en oljebaserad rengöring för sk dubbel rengöring.

Steg 2 Serum

Mizon Original Skin Energy Hyaluronic Acid 76 Premium Hydrating Serum vs Mizon hyaluronic 100 serum koreansk hudvård K-beauty Sverige

Mizon Hyaluronic Acid 100 Serum
Precis alla behöver ett serum med hyaluronsyra i sin hudvårdsrutin, det är i alla fall min filosofi. Hyaluronsyra binder stora mängder fukt utan att huden blir fet eller kladdig och passar därmed alla hudtyper, även känslig hud. Ej irriterande, god absorption och ingen doft. Ett av de mest prisvärda hyaluron serum jag testat är Mizon Hyaluronic Acid 100 Serum, en riktig Korea klassiker med hela 50% hyaluronsyra (originalet och syns till höger på bilden). Kostar ca 150kr / 30ml.

Steg 3 Sheet Mask (ca 1-3 ggr/v)

Recension Holika Holika Pure Essence Mask Sheet Avocado sheet mask Koreansk hudvård K-beatuy Blogg Sverige


Holika Holika Pure Essence Mask Sheet Avocado
Koreanska märken som t ex Holika Holika, Innisfree och Tonymoly erbjuder billiga och bra sheet masks för ca 10kr/st. Köp storpack och spara pengar. Man kan aldrig få för många sheet masks tycker jag, och det är kul att testa nya. Man kan använda sheet masks så ofta man vill. Vare sig man har fet eller torr hud så är det alltid bra med fukt. Holika Holika Pure Essence linjen är ett exempel och erbjuder en rad olika färgglada masker med olika ingredienser. Tunt material och uppfriskande essence. De kostar ca 100kr för 10st sheet masks av olika sorter.

Steg 4 Ansiktskräm

Video recension för Etude House Moistfull Collagen Cream. Ansiktskräm Koreansk hudvård K-beauty Sverige

Etude House Moistfull Collagen Cream
En riktigt trevlig och “lagom” ansiktskräm som dessutom är en dupe på Clinique Moisture Surge (fast bättre). Etude House Moistfull Collagen Cream är packad med hydroliserad collagen och återfuktar huden utan att kännas fet eller tung. En fräsch blank gelkräm med mild grön doft som passar de flesta hudtyper. Otroligt prisvärd ansiktskräm för bara 120kr / 75ml.

Koreanska samples

The History of whoo samples jinyul cream soo yeon cream Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

The History of Whoo Samples
Är den nånting som utmärker Koreansk hudvård så är det samples. Man får ofta gratis samples när man beställer och det är ett utmärkt sätt att testa på produkter eller dyra high-end märken till ett billigt pris. Min kompis fick 2 olika sorters samples av mig. En tjock rejäl natt balm Jinyul Cream, och en lättare fuktig ansiktskräm Soo Yeon Cream. Båda från det Koreanska high-end märket The History of Whoo. 50 samples (50ml) kostar ca 100-170kr.

En komplett Koreansk hudvårdsrutin

Basic Koreansk hudvårdsrutin x 4 produkter alla hudtyper Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Innisfree Green Tea Cleansing Foam | Sök bästa pris ➥
Mizon Hyaluronic Acid 100 Serum | Sök bästa pris ➥
Holika Holika Pure Essence Mask Sheet | Sök bästa pris ➥
Etude House Moistfull Collagen Cream | Sök bästa pris ➥
Samples The History of Whoo Jinyul Cream | Sök bästa pris ➥
Samples The History of Whoo Soo Yeon Cream | Sök bästa pris ➥

Jag har köpt alla dessa Koreanska produkter på Ebay direkt från Korea. Jag väljer alltid pålitliga säljare med gratis frakt. Glöm dock inte Postnords avgift. Då är det smart att kolla om en enda säljare har alla produkter du behöver. 1 paket = 1 avgift. Om du är osäker på vilka säljare som är OK, läs mer om hur du handlar tryggt och säkert från Korea här.

Vilka Koreanska produkter brukar du rekommendera till vänner och familj? Kommentera gärna och dela med dig av dina bästa rekommendationer.

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »