Före och efter bilder Koreansk hudvård Irriterad känslig problemhud acne finnar rödhet irritation K-beauty Blogg Sverige

FÖRE & EFTER Bilder. Irriterad känslig problemhud & acne

Jag bara måste dela med mig av Johannas fantastiska resa med K-beauty. Här är hennes otroliga före och efter bilder på irriterad inflammerad problemhud med acne & rödhet.

Johanna är en av våra härliga läsare och när jag såg hennes otroliga före och efter bilder på Instagram så var jag bara tvungen att fråga om jag fick dela med mig här bloggen. Det här är vad K-beauty handlar om för mig – Resultat! Det är många av er läsare som frågar mig just om Koreanska produkter för acne, problemhud, känslig hud och rödhet. Om ni vill veta mer om Johanna och se hennes hudvårdsprodukter, så se till att följa henne på Instagram här @sheetsnack

Johanna beskriver sin hudvårdsresa i toppar och dalar. 2012 mådde hennes hud som sämst p g a stress, nytt jobb, ny stad, alkohol och halvdålig kost. Hon beskriver sin hud som känslig, irriterad och torr med mycket “inombordare” d v s inflammerade finnar och acne under huden. Hon hade även perorial dermatit, prickiga små utslag runt munnen och i nasolabialvecken. Hon fick rekommenderat att testa Clinique’s 3-stegs-rutin som bara gjorde saken ännu värre. En hudvårds-serie som hon för övrigt aldrig skulle rekommendera till någon eftersom den innehåller alldeles för mycket alcohol! Efter att Johanna istället bytte till Dermalogica’s Ultracalming linje och gjorde en del AHA-kurer på salong så började hon unna sig fler ansiktsbehandlingar. Även om detta så småningom rann ut i sanden så har Johanna sedan dess tagit hand om sin hud och utvecklat ett nytt härligt hudvårdsintresse.

Snart upptäckte Johanna K-beauty och blev frälst. Ni vet vad jag pratar om, there’s no turning back! Johanna beskriver att hon aldrig har trivts så bra med sin hud och hudvård som hon gör idag, tack vare produkter från Korea. Och resultatet nedan talar för sig självt. Det är ca 6 år mellan dessa före och efter bilder. År 2012 VS 2018, helt otroliga resultat om ni frågar mig!

Före och efter bilder Koreansk hudvård Irriterad känslig problemhud acne finnar rödhet irritation K-beauty Blogg Sverige

Före och efter bilder Koreansk hudvård Irriterad känslig problemhud acne finnar rödhet irritation K-beauty Blogg Sverige

Före och efter bilder Koreansk hudvård Irriterad känslig problemhud acne finnar rödhet irritation K-beauty Blogg Sverige

Johannas egna ord:
Det jag gillar med K-Beauty är att det är så mycket mer än bara hur många steg man har i sin rutin. Det är allt ifrån hur man applicerar till kemi och pH-balans, till hur man ser på och tar vara på sin egen hud. Och allt paketerat i gulliga förpackningar. Det kallar jag vardagslyx! 

Johannas Koreanska hudvårdsrutin

COSRX Low-pH Good Morning Cleanser
Son & Park Beauty Water
Missha Time Revolution The First Treatment Essence
Klairs Illuminating Supple Blemish Cream
Laneige Lip Sleeping Mask
COSRX Acne Pimple Master Patch – vid behov
Sheetmasks t ex Leegeehaam eller Benton Snail Bee High Content Mask

På Johannas wish list
♥ Heimish All Clean Balm
Klairs Rich Moist Soothing Cream

Före och efter bilder Koreansk hudvård Irriterad känslig problemhud acne finnar rödhet irritation K-beauty Blogg Sverige

Glöm inte att följa Johanna / @sheetsnack på instagram om du blev nyfiken på hennes fantastiska hudvårdsresa och vill veta mer.

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

3 reaktioner till “FÖRE & EFTER Bilder. Irriterad känslig problemhud & acne”

 1. Hej Olivia,

  Har precis fått upp ögonen för koreansk hudvård och försöker hitta vilka produkter jag ska ge mig på. Dina lite mer detaljerade beskrivningar av funktion och effekt av olika produkter är en jättebra guide 🙂 Jag är ändå väldigt osäker på vad jag ska välja – kan du kanske hjälpa mig?

  Jag är 39 med torr/mycket torr hy (ibland med atopiskt eksem), har aldrig haft acne. För några år sedan fick jag plötsligt perioral dermatit (runt mun, käke och näsvingar). Jag håller det i schack, periodvis med olika receptbelagda behandlingar, men får aldrig helt bukt med det. Dessutom har det orsakat en del ärr som liknar små röda och ljusbruna pigmentfläckar, så att huden i underansiktet konstant ser lite flammig ut. Huden på nästippen och runt näsvingarna är också röd – som Johannas. De första rynkorna har dykt upp i panna, mungipor, runt ögonen och som kråksparkar.

  Jag är van att använda många produkter i min morgon- och kvällsrutin, men har inte hittat något än som hjälper mot knopparna, rödheten och rynkorna. Så nu tänker jag gå all-in på K-beauty. Har tittat på krämer med collagen, retinoid, aha-peeling, lermasker, gelmasker… men är rädd att välja fel och bara göra saker värre.

  Vad skulle du rekommendera?

  PS. Beklagar mitt långa utlägg…

 2. Hej Caroline,

  Vad kul att du upptäckt K-beauty. Jag vill börja med att säga att jag är ingen utbildad hudvårdsterapeut, bara en galen hudvårdsnörd 🙂

  Det låter som du behöver skonsamma produkter som jobbar mot rödhet, och som är djupt återfuktande och mjukgörande utan att irritera huden.

  Mitt förslag är att testa långsamt med ett par produkter och sedan addera produkter efter hand. Ett bra märke som passar känslig “problemhud” är Klairs. Kika t ex på deras Midnight Blue Calming Cream som du kan använda på röda områden för att lugna. Deras toner är underbar och vårdande. Många gillar även rich moist soothing cream som passar torr hud.

  Även Puynkang Yul är ett väldigt trevligt märke som är skonsamt och som inte irriterar huden. Jag brukar använda deras produkter nu på vintern när huden är extra känslig. Jag gillar t ex deras essence toner som är återfuktande, lugnande och lite tjockare än vanliga toners, man klappar in den i huden. Även nutrition cream och Moisture serum kan vara något för dig med torr hud.

  Även Benton har grymma produkter särskilt för känslig hud. Deras Snail Bee High Content Steam Cream är en rejäl ansiktskräm i tub för torrisar. Den är ej irriterande utan lugnar.

  En ögonkräm är alltid bra, och då rekommenderar jag det mesta från SU:M37 eller The History of Whoo, men köp samples så sparar du pengar.

  För att få maximal effekt på din hudvård rekommenderar jag att skrubba ansiktet ca 2ggr/v. Klairs Gentle Black Sugar Scrub är ordentligt och rivig, men irriterar inte huden. Tillsätt vatten om den är för rivig. Även Skinfood Black Sugar Mask Wash Off är prisvärd och riktigt trevlig.

  Om du har extra torr hud på vintern så maxa med sheet masks 2-3ggr/v och använd sleeping mask sist i hudvårds rutinen, en favorit är Hanyul Brown Pine Sleeping mask.

  Om du vill exfoliera med syror, så rekommenderar jag C-vitamin serum t ex från whishtrend. Mizon har även en AHA linje, samt COSRX har både BHA/AHA produkter, men var försiktig med syror då de kan irritera huden. Använd för att läka ärr och jämna till hudtonen och strukturen. Hoppas du hittar något som fungerar.
  <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »