Bästa Koreanska rengöringsolja från Korea Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Varför ska man använda rengöringsolja?

Varför ska man egentligen använda en rengöringsolja? Räcker det inte med skummande rengöring?

Jag frågade er på Instagram här om dagen om ni använder rengöringsoljor eller inte? Hela 86% av er varade JA, men 14% svarade “Varför då?”. Därför tyckte jag det var dags för en post om just Koreanska rengörings oljor, sk double cleansing och varför rengöringsoljor är ett måste, även om du använder andra typer av rengöringsprodukter.

Själv så använder jag både rengöringsolja och skummande rengöring precis varje kväll. Det är det som kallas “double cleansing” eller dubbel rengöring, och det är typiskt i Korea. Har jag mycket makeup kan det även behövas en kompletterande eye makeup remover för att komma åt närmast ögonen. Det första jag märkte när jag började med dubbel rengöring var att huden verkligen blev ren på djupet, det är faktiskt stor skillnad. Jag behövde inte längre en rengörande toner efteråt, huden var lixom redan ren. Och nu för tiden skulle jag aldrig drömma om att gå och lägga mig utan en ordentlig rengöring, särskilt inte då man använt makeup.

Varför ska man använda rengöringsolja? Koreansk rengöringsolja och hudvård från Korea K-beauty Blogg Sverige
recension Missha Super Aqua Watery Cleansing Oil rengöringsolja från Korea K-beauty Blogg Sverige

Varför använda rengöringsolja?

Det finns olika typer av smuts och orenheter. Regeln är att vattenbaserad smuts tvättas av med en vattenbaserad rengöring, och oljebaserad smuts löses upp med rengöringslolja. Mascara, spf och vattenfasta pennor kräver ofta en oljebaserad rengöring, så även foundation & BB creams. Oljan tar även bort överflödig olja från huden konstigt nog. Svett däremot räknas till vattenbaserad smuts. Din skummande vattenbaserade rengöring kan med fördel anpassas till din hudtyp t ex jobba mot acne eller bibehålla en sund PH balans i huden. Kort sagt, för att få bort ALL smuts och förebygga igentäppta porer så behöver du både en rengöringsolja, följt av en skummande rengöring. Man kan även tänka att om du applicerar krämer, spf och makeup i flera lager, så behövs det flera steg för att få bort allt. Låter rimligt, eller hur?

Om du är en wet-wipe tjej som struntar i grundlig rengöring, så är mitt tips att ge dubbel rengöring en ärlig chans. Du kommer att se stora resultat på din hud.

Om du inte har testat en Koreansk rengöringsolja förut så kommer här tips på ett par väl valda grymma produkter. Koreanska rengöringsoljor är väldigt bra och prisvärda och kostar runt 80-150kr/st. De är skonsamma och irriterar varken hud eller ögon, och de smälter bort makeup och orenheter utan att man behöver gnugga en massa. Banila Co slog igenom med sin banbrytande rengöringsbalm i solid fast form, och andra märken har sedan tagit efter. Det är en smaksak om du väljer en fast eller flytande rengöringsolja. Här kommer ett par tips på bra Koreansk oljebaserad rengöring som jag själv varmt rekommenderar!

Bästa Koreanska rengöringsoljor

Bästa Koreanska rengöringsolja Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Missha Near Skin pH Balancing Cleansing Oil
Tjock rejäl rengöringsolja med PH 5. Perfekt för acnebenägen hud, problemhud & känslig hud. Doft åt mintiga medicinska örter.
Sök bästa pris ➥

Thefaceshop Rice Water Bright Cleansing Oil Rich
En mild och skonsam “lagom” rengöringsolja. Passar de flesta hudtyper och finns även i en light version. Mild neutral “ris” doft. Billig!
Sök bästa pris

Missha Super Aqua Watery Cleansing Oil
En lätt men effektiv rengöringsolja för dig som ogillar den tjocka feta känslan på huden. Doftar fräscht åt hav och marint.
Sök bästa pris ➥

Bästa Koreanska rengöringsbalm

Bästa Koreanska rengöringsolja rengörings balm Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Banila Co Clean It Zero
Korea klassiker och originalet. En rengöringsbalm i fast form som smälter på huden. Fruktig fräsch doft. Finns i olika varianter anpassade efter hudtyp. (Har bytt förpackning).
Sök bästa pris ➥

Heimish All Clean Balm
Skonsam rengöringsbalm i fast form som smälter på huden. Passar känsliga hudtyper. Vuxen SPA doft åt barr.
Sök bästa pris ➥

Rengöringen är det viktigaste steget i en hudvårdsrutin. Varför applicera hudvård på smutsig hud liksom! Håller ni med?

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »