Handla tryggt och säkert direkt från Korea via Ebay. K-beauty Sverige.

Handla tryggt och säkert direkt från Korea via Ebay

Jag erkänner! Jag har varit en Ebay junkie i många många år och klickat hem allt från billiga kina-kopior till parfymer, peruker, elektronik och Koreansk hudvård. Jag älskar Ebay.

Ebay och Amazon är vanliga källor när man handlar koreansk hudvård och K-beauty eftersom det annars kan vara svårt att få tag på produktern i Sverige och Europa. Priserna på Ebay är även mycket lägre än i Europeiska webbshoppar så här finns det mycket pengar att spara. Du måste dock ha koll på Postnords avgifter. Genom att handla allt från en enda säljare vid ett tillfälle så kommer du undan billigast. Mer information om Postnords avgifter här. Har du aldrig handlat på Ebay förut? Känner du dig osäker? Här kommer mina bästa tips för en trygg och säker affär.

Handla tryggt och säkert från Korea och Ebay

 • Börja med att öppna ett Paypal konto. Betala aldrig direkt med ditt kreditkort på Ebay eller Amazon.
 • Betala alltid alltid med Paypal. Det är tryggt och säkert. Man får tillbaka pengarna om varan uteblir, är fel eller trasig.
 • Sätt sök kriterierna till ”Buy Now” och ”Lowest price including shipping” så sorteras produkterna på lägsta total-pris och du kan handla direkt till fast pris. (inga auktioner att hålla reda på)
 • Se till att frakt kostnaden är gratis eller väldigt låg, t ex 0-25kr.
 • Men nöj dig inte alltid med billigast! Gör lite research på säljaren.
 • Om du ska köpa Koreanska produkter så köp från en säljare placerad i Korea, absolut inte från China (för att undvika fakes).
 • Det är framför allt China som säljer fakes på K-beauty, och förpackningarna är väldigt lika, köp aldrig från Kina, bara från Korea.
 • Se till att säljaren har fått riktigt bra betyg, minst 99% nöjda kunder eller mer.
 • Se till att säljaren är etablerad, en sk top-seller, gärna med många tusen försäljningar i ryggen.
 • Om säljaren erbjuder returer och pengarna tillbaka garanti så är det ett bra tecken på att de säljer äkta produkter.
 • Om priset är extremt lågt så kan det vara fake.
 • Har just den produkt du vill beställa fått tidigare reviews? Läs dessa recensioner och se om folk är nöjda med produkten de fått.
 • Läs några av de negativa kommentarerna på säljaren, uteblev varan eller blev köparna lurade, var produkterna fake?
 • Var beredd på en frakt-tid på upp till 2-4 veckor från Korea.
 • Om du är osäker på vilka Koreanska säljare som är säkra, se hela min lista med rekommenderade säljare här.
 • Eller använd min webbshop! Där är alla länkar noggrant länkade till lägsta pris från en pålitlig säljare. Länkarna uppdateras varje vecka.

Redan fått hem dina varor från Korea? Så här ser du om produkterna är äkta eller fake.

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

4 reaktioner till “Handla tryggt och säkert direkt från Korea via Ebay”

 1. Hej, jag beställde från Ebay efter att ha läst din blogg. Beställde sammanlagt för 350 kr, 250 kr från en butik och 100 kr från en annan.

  Jag trodde att jag hade lyckats köpa det billigt, men nu har jag fått brevförsändelse från postnord där de säger att jag måste betala 200 kr för att hämta ut paketet (vet ej vilket av dem) med tull kostnader och postnordens hanterings avgifter.

  Jag har läst att man inte ska behöva betala tull om det är under 1300 kr. Har detta hänt dig någon gång? Det är första gången för mig att handla på Ebay, är lite chockad.

  Det blir ju knappast billigt om jag måste betala 200 kr per paket som ska hämtas ut…

  1. Hej Alice,
   Jag blir själv chockad när jag läser din kommentar 🙁
   Jag förstår verkligen att du är jätte-besviken. Jag har handlat på Ebay från många olika länder/världsdelar i 15 år nu och aldrig någonsin betalt tull, utan står det fri frakt så har det alltid varit gratis. Var i landet bor du? Är det svårt/långt för Postnord att leverera? Du borde ringa dem och höra vad som menas med “hanteringsavgifter” och varför du ska betala tull? Det kan vara så att de gjort ett stickprov och anser att du ska betala tull, i så fall har du verkligen maximal otur. Som sagt tull är extremt ovanligt på sådana små försändelser märkta som “gift”/gåva… Börja med att ringa Postnord och kolla vad som hänt…
   Jag hoppas det löser sig, kram <3

   1. Hej tack för svaret!

    Jag fick reda på varför det blev en så hög kostnad för att hämta ut paketet. Antingen så var det otur eller så är företaget svartlistad av tullen för att tidigare ha skrivit felaktiga värden på paketen (handlade från cosmeticmarket2012), vilket av alternativen vet jag inte riktigt.

    Jag fick reda på detta kan hända alla paket som man beställer som är över 200 kr (de försöker att inte kontrollera billigare paket, men det finns egentligen ingen gräns) eller från företag som är svartlistade.

    Hur som helst så var kostnaden en fast avgift från Postnord på 125 kr för deras “hanteringsavgift” vilket är för att de har monopol på marknaden, så när ett brev kontrolleras av tullen så tar postnord ut den avgiften även om paketet bara skulle vara värt 10 kr. De resterade 75 kr togs av tullen för moms. Det är i princip det hela kostnaden på 200 kr grundade sig i, hade jag inte blivit utvald för att betala moms så hade jag inte behövt betala postnords hanteringsavgift heller.

    Så det var ingen tull eftersom det inte var över 1200 kr, men moms (som alla kan behöva betala oavsett värdet, men slipper oftast när paketet är under 200 kr) och sen dumma postnords avgift.

    Jag bor i en storstad och det var inget stort paket, men jag blev utvald till att betala moms antingen för att värdet översteg 200 kr eller p.g.a. säljaren.

    Framöver så kommer jag beställa produkterna enskilt så att värdet inte går över 200 kr i alla fall. ????

    Kram

    1. Hej Alice, låter som du hade maximal otur stackare. Cosmetic Market är annars en välkänd Koreansk säljare som brukar gå hur smidigt som helst. Typiskt att du åkte på “hanterings avgift” oxå! Jag hoppas dina beställningar går smidigare i framtiden, tack för att du förklarade, sånt här är bra att känna till även om det händer väldigt sällan! Ha en fin kväll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »