Postnords avgifter - Beställa hudvård från Korea. Koreansk hudvård K-beauty Blogg Sverige

Det här med Postnords avgifter – Beställa hudvård från Korea.

Sedan 1 mars 2018 så har Postnord infört skärpt kontroll gällande paket skickade från Asien och Korea.

Postnords avgifter & regler

♥ Man måste betala moms 25% av varans värde
♥ Posthanteringsavgiften är 75kr/paket maxvärde 1500kr
♥ Ingen moms eller avgift på gåvor för max 500kr
♥ Du kan strunta i att hämta ut dina paket
♥ Om ditt paket inte kontrolleras så slipper du avgifter

Om ditt paket kontrolleras av Postnord så måste du betala 25% av varans värde i moms. Du måste även betala en posthanteringsavgift till Postnord som är 75kr för paket med värde upp till 1500kr, eller 125kr för paket med ett värde över 1500kr. Du behöver inte betala extra för paket som är gåvor. Så här skriver Postnord på sin hemsida: “Du behöver inte betala tull och moms för en gåva som skickas från en privatperson utanför EU om det är en enstaka försändelse avsedd för dig eller din familjs personliga bruk och om försändelsens värde inte överstiger 500 kronor.”

postnords avgifter K-beauty Blogg Sverige allt om Koreansk hudvård beställa från Korea

Jag har själv ställt frågan till er på Instagram gällande Postnords avgifter. Enligt min senaste undersökning i slutet av mars 2018, så har kontrollen av paket från Korea ökat stadigt. 69% av er har fått extra avgifter på mer än hälften av era paket under mars! Några av er har t o m fått avgift på alla paket. Drygt 30% av er har bara behövt betala avgifter på hälften eller färre av era paket.

Kryphål för att slippa Postnords avgifter?

♥ Avgifterna ska inte gälla för gåvor. Om paketet är en gåva till ett värde av max 500kr så ska man inte behöva betala varken moms eller posthantringsavgift enligt Postnord själva. När mina kompisar skickat paket från Korea så har jag personligen inte behövt betala tull.
♥ Ett annat kryphål när det gäller posthantringsavgifterna är att skicka paketen via andra länder i Europa, t ex Nederländerna eller Luxemburg. Något som vissa säljare i Asien redan gör har jag hört.
♥ Du kan strunta i att hämta ut ditt paket.
♥ Säljarna brukar ofta märka paketens värde lågt vilket ger en lägre avgift för dig som köpare.

Handla smart från Korea

Det bästa tips jag kan ge er är att planera era inköp noggrant och handla mycket från en enda säljare vid ett tillfälle. Betala allt samtidigt och be om att alla produkter levereras i ett paket. Gå ihop med vänner och beställ tillsammans, dela på Postnords avgift. Här finns en lista på bra pålitliga säljare i Korea. Man kan även klicka på säljarna > ”items for sale” för att se endast en säljares produkter.

Se till att dubbelkolla Postnords avgift om den känns hög. Jag har fått rapporter från er läsare om att Postnord ibland räknar fel p g a olika valutor. Kontakta Postnord för att få reda på avsändare och varans värde innan du betalar för mycket.

Jag är OK med momsen, men den extra avgiften på 75kr/paket oavsett värdet på varan känns onödigt saftig! Håller ni med?

Spread the word, dela gärna
Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

8 reaktioner till “Det här med Postnords avgifter – Beställa hudvård från Korea.”

 1. Olivia, jag håller med dig på alla punkter. Det är ju inte bra för miljön. Och det är klart vi ska betala skatt för varor som lagen säger. Och visst har jag haft dåligt samvete ibland för detta sedan jag nyligen blev extatiskt förtjust i k-beauty! Tänker precis som du på arbetstillfällen och handeln i Sverige.
  Tänkte bara lägga till en sak som jag läst om på flera ställen, även tidigare. Och det är detta med den fria frakten. Kina med flera andra länder har tydligen sen slutet av 1800-talet ett specialavtal att få skicka varor över världen till låg eller ingen kostnad. Detta för att länderna bedömts som utvecklingsländer i behov av stöd. Nu kan man ju fråga sig om denna subvention fortfarande är rimlig när det handlar om Kina som ju är väldigt ekonomiskt expansivt. Personligen tycker jag nog att det är lite märkligt att ha en poststandard från 1874 när världen ändrats så mycket …
  Vad jag kan utröna håller det på att införas en ny standardavgift för e-handelsvaror som ska vara lika för alla länder. Så även om jag inte vet hur Koreas avtal sett ut kommer det nog ändras även för dem.

  1. Hej Charlotte, ja jag har också hört talas om Kinas extremt fördelaktiga postavgifter pga av att de tidigare varit ett U-land… Jag tror det finns många områden att se över nu när handeln sker kors och tvärs över hela planeten. Jag tror bl a Beautynetkorea börjat ta frakt avgift (tror det var dem) vilket de inte gjort tidigare, så kanske saker håller på att förändras även i Korea!
   Vi får se vad som händer framöver…

 2. Sorry for commenting in English, but it is easier for me. I am absolutely shocked from these news. I buy all my cosmetics from Asia, mostly Korea and not because it is cheaper but because it is good (the best) and I cannot but them in Sweden. I am willing to pay taxes and customs, but 125 SEK for each pocket should not be legal. Why are we paying for this? So we can pay the tax? Next time Skatteverket will introduce a fee for sending the tax declaration? If the law changes and now after all orders we have to pay VAT they have to make the way to collect that, but it is not the consumer who should pay for this. We pay the VAT. I believe that the state should not tell adult citizens where to shop. Really unfair. Maybe you should organize collective order clubs on your blog 🙂 which I really like btw.

  1. Hi Estelle,
   I absolutely agree with you 100%, 125kr is too much for each and every package,
   and I also agree that consumers shopping habits shouldn´t be controlled by adding extra fees.
   Maybe if the declaration would be in order in Asia already, we wouldn’t have to pay that extra 125kr fee?
   I would love to organize collective orders from Korea but how would that work if everyone lives across Sweden in different
   addresses… hmmm 🙂

 3. Jag fick betala för mitt första paket idag, 125kr för inkomstdeklarationen och 82kr moms. Efter detta valde jag att kolla upp och sammanställa vad som gäller så jag kan ta ställning inför framtida köp. Paketet jag hämtade ut idag innehöll 2 produkter från bentoncosmetics av ett värde på 40.5 USD, försändelsen var deklarerad som gåva. Antagligen fick jag betala moms eftersom avsändaren inte var en privatperson.

  Om ni är intresserade så har jag utrett frågan angående postnords och Tullverkets avgifter. Vid gåva från privatperson till en annan privatperson ska tull och moms inte betalas om försändelsens värde inte överstiger 500kr och gåvan är avsedd för privatbruk. Om varans värde överstiger 500kr men har ett värde på under 1500kr behöver endast moms betalas. Postnord har nu börjat utföra importdeklarationen åt oss och tar för detta en avgift på 125kr. Denna är ej frivillig. Jag antar att avgift för importdeklaration endast kommer tas ut när innehållet i försändelsen ska mervärdesbeskattas eller tullas.

  1. Hej Elin,
   Vad bra att du gjort research. Var ditt paket alltså öppnat trots att det var märkt som “gåva”?
   Så om Postnord öppnar ett paket som visar sig vara en gåva från privatperson så tas varken tull, moms eller avgift för importdeklaration?
   Krångligt det här, men det borde betyda att om avsändaren gör importdeklarationen i förväg så blir det inga extra avgifter här i Sverige, eller?
   <3

 4. Jag förstår alla ‘sidor’ så att säga men samtidigt gör det mig irriterad att man mer eller mindre ska straffas för att man handlar utanför EU.
  Nej, det är absolut inte bra för miljön med transport över hela världen. Men krasst sett så undrar jag om det verkligen skulle göra att det blir mindre transporter världen över för att man inför denna regel?
  Och ja, det är ju väldigt kluvet det här med konsumtion över lag. Vi handlar s å mycket vi inte behöver. Som ofta produceras under ofta dåliga förhållanden.
  Så jag, personligen, försöker tänka på min konsumtion men då över lag i stort. Behöver jag en billig tröja från H&M? 9 av 10 gånger nej. Grejen är ju att även den tröjan har transporterats från Bangladesh/Indien/osv. Och otrooooligt mycket av det som inte säljs i butikerna slängs på ofta väldigt oetiska sätt.
  Och visst. Viss snålhet antar jag att det också blir i och med att man ju beställer från Korea för att det är billigare än i Sverige/EU. Att då få en extra avgift på 125 kronor kan ju göra att paketet faktiskt inte känns värt att beställa. 125 kr här och 125 kr där blir i slutänden ändå en del pengar.

  Men ja. Det finns många vinklar på detta. För tillfället gör det mig mest irriterad. Förstår som sagt de olika sidorna. Men som du sa, vetskapen om att butikerna här lägger på så otroligt mycket efter inköpspris gör ju att man kan känna sig lite utnyttjad.
  Sen om jag ska vara ärligt så är jag så otroligt less på hur dåligt Postnord sköter posten över lag. Två gånger har de slarvat bort väldigt viktiga brev. Bland annat med min deklaration.
  DET gör ju inte att jag tycker bättre om att de ska kräva mig på en avgift när de ändå utför sitt jobb halvdant.
  Ska sluta ranta nu.
  Vi får se hur detta utvecklar sig.

  1. Hej Kajsa,
   Många tankar om det här. Men klart man först och främst reagerar på vad detta innebär för en själv som person, särskilt om man vant sig vid att handla från Asien på det här viset sedan länge…
   Jag håller med dig till 100% om Postnord och att de inte direkt skött sitt jobb på bästa sätt alla gånger när paket “kommer bort”.
   Ibland har det tagit mig 1 vecka att skicka något inom Sverige och jag undrar alltid om saker verkligen ska komma fram…
   (känns lite som SL – höjer priserna fast de inte gör sitt jobb till 100%)
   Om flera länder i Europa inför hårda kontroller så att handeln minskar mot Asien, så tror jag säljarna
   kommer lösa problemet genom att etablera lager i Europa eller deklarera på rätt sätt redan från Asien så det blir enkelt för konsumenten
   och att man då slipper den extra avgiften på 125kr…
   Ja, vi får se hur det hela utvecklas och om det handlar om stick-prover eller om de ska öppna varje litet paket som kommer från icke EU-land,
   fortsättning följer…
   <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rekommenderat!

Visa fler recensioner »

Shopping

Visa alla produkter »